چهار جریان برتر هوش مصنوعی که مبارزه با کرونا کمک می‌کنند
تکنولوژی

چهار جریان برتر هوش مصنوعی که مبارزه با کرونا کمک می‌کنند

پیش از پیدایش بحران کرونا در سال ۲۰۲۰ جهان درگیر توسعه و استفاده از هوش مصنوعی، به ویژه شاخه‌ای از آن به نام یادگیری ماشینی (ML) بود. تقریبا هر صنعتی با این موضوع سروکار داشت.

هوش مصنوعی بدون شک جریان مهمی است که نحوه زندگی، کار و بازی را در آینده‌ای نزدیک دگرگون خواهد کرد. در ادامه مروری بر استراتژی‌ها و اولویت‌های تجاری جدید هوش مصنوعی در مبارزه با کرونا خواهیم داشت.

چشم‌انداز‌ها و تحلیل هوشمندتر روی بزرگ‌ داده‌ها

در دوران بحران و با همه‌گیر شدن کوئید-۱۹ یکی از نیاز‌های اصلی تحلیل و تفسیر داده است. دولت‌ها، نهاد‌های درمانی جهانی، مراکز تحقیقات علمی و صنعت همگی در کنار هم به دنبال راه تازه‌ای برای جمع آوری، انباشته کردن و کار با اطلاعات هستند. ما به دیدن نتایج این کار در اخبار شبانه که آخرین آمار ابتلا و مرگ را به اطلاع می‌رساند عادت کرده‌ایم. تکنولوژی‌های پیشرفته یکی ابزار‌های مهم در مبارزه با بحران محسوب می‌شوند و هوش مصنوعی از جمله تکنولوژی‌هایی است که در این مبارزه بسیار موثر خواهد بود.

یکی از موضوعات ساده‌ای که می‌توان در آن به کاربرد هوش مصنوعی اشاره کرد استفاده از موتور جست‌وجویی مجهز به الگوریتم‌های پردازش زبان طبیعی (NLP) است که  محققان برای بررسی مقالات علمی و درمانی مربوط به کرونا از آن استفاده می‌کنند. بحران کرونا باعث انتشار سیلی از مقالات شد و تنها تا ماه آوریل امسال ۲۸ هزار مقاله در این باره منتشر شده است.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی علاوه بر حوزه درمان و شناسایی کرونا در زمینه‌های دیگری از جمله سرطان نیز در حال رشد هستند و امید می‌رود که سال آینده نه تنها برای کوئید-۱۹ بلکه برای دیگر حوزه‌های درمان نیز سال بزرگی باشد.

شناسایی و پیشگیری خودکار

تا همین امروز ما شاهد استفاده از په‍‍‍‍پاد در چندین حوزه از جمله ایالات متحده بوده‌ایم و دولت‌ها قصد داشتند امکان استفاده از این تکنولوژی برای نظارت بر رعایت فاصله اجتماعی را بررسی کنند. اما کاربرد‌های پیشرفته‌تری در راه است. برای مثال پهپاد‌هایی که قادرند نشانه‌های کوئید از جمله دما را در افراد شناسایی کنند. این سیستم‌ها با استفاده از دید کامپیوتری داده‌های به دست آمده از دوربین‌ها را تحلیل کرده و آمار و احتمالات مربوط به انتشار ویروس را در اختیار مسئولان قرار می‌دهند.

حوزه دیگر کاربرد این تکنولوژی، استفاده از تشخیص چهره است که آن هم از الگوریتم‌های دید کامپیوتری استفاده می‌کند. از آنجایی که این تکنولوژی به جای شناسایی الگوهای گروهی بیشتر روی شناسایی افراد تمرکز دارد، بسیار بحث برانگیز است. از این تکنولوژی می‌توان برای شناسایی افرادی استفاده کرد که قرنطینه را نقض کرده و یا نشانه‌هایی از بیماری دارند.

شواهد نشان می‌دهد که بحران کرونا باعث شده تا آستانه پذیرش مردم برای تکنیک‌های نظارتی افزایش پیدا کند. این آستانه پذیرش در ۱۸ ماه آینده با نظارت متکی بر هوش مصنوعی و حتی نیروهای امنیتی بیشتر از قبل محک زده خواهد شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

0 دیدگاه

ارسال دیدگاه