ارتباط میان ناهنجاری رگ‌های خونی مغزی با باکتری‌های روده
تکنولوژی

ارتباط میان ناهنجاری رگ‌های خونی مغزی با باکتری‌های روده

پژوهشگران "مؤسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی"(NINDS) آمریکا در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند ناهنجاری رگ‌های خونی مغزی مرتبط ناشی از سکته با باکتری‌های روده ارتباط دارد.

محققان دریافتند که وجود دسته‌های غیرطبیعی رگ‌های خونی شکننده در مغز یا نخاع به نام "آنژیوم حفره‌ای"(CA) با ترکیب باکتری‌های روده یک فرد مرتبط است. این نواحی آسیب دیده که جریان خون در آنجا آهسته و یا راکد است اغلب به عنوان ناهنجاری‌های حفره‌ای مغزی نیز شناخته می‌شود و اغلب می‌تواند باعث سکته‌های مغزی، تشنج یا سردرد شود.

درمان فعلی شامل برداشتن نواحی آسیب دیده با جراحی است. مطالعات پیشین که بر روی موشها و تعداد کمی از افراد بیمار انجام شده بود ارتباط بین آنژیوم حفره‌ای و باکتری‌های روده را نشان داده بود. در این مطالعه محققان برای اولین بار به بررسی نقش میکروبیوم/ریزاندامگان همزیست روده در بدن بیماران مبتلا به آنژیوم حفره‌ای پرداختند.

ریزاندامگان همزیست یا ریزسازوارگان همزیست به معنای کلی و فراگیر زیست‌بوم ریزاندامگان، همه ژن‌ها و توده یاخته‌ای ریزاندامگان با در نظر نگرفتن سرده و گونه‌ی آنها، مستقر در یک بخش ویژه را گویند.

در این مطالعه که توسط دانشمندان دانشگاه شیکاگو انجام شد آنها از تکنیک‌های پیشرفته آنالیز ژنومی برای مقایسه نمونه‌های مدفوع ۱۲۲ نفر که حداقل یک آنژیوم حفره‌ای در اسکن مغز آنها دیده می‌شد، استفاده کردند.

محققان نمونه‌های مدفوع این بیماران را با افراد سالم که به بیماری آنژیوم حفره‌ای مبتلا نبودند اما از نظر سن و جنسیت با آنها یکی بودند، مقایسه کردند. در ابتدا آنها دریافتند که به طور متوسط، بیماران مبتلا به آنژیوم حفره‌ای دارای باکتری‌های گرم منفی بیشتری هستند در حالی که گروه دیگر دارای باکتری‌های گرم مثبت بیشتری بود و فراوانی نسبی سه‌گونه باکتری روده، بیماران مبتلا به آنژیوم حفره‌ای را از نظر جنسیت، موقعیت جغرافیایی و ژنتیک از آن گروه متمایز می‌کرد.

علاوه بر این، باکتری‌های روده بیماران مبتلا به آنژیوم حفره‌ای به نظر می‌رسد مولکول‌های لیپوپلی‌ساکارید بیشتری تولید می‌کنند که این موضوع باعث ایجاد آنژیوم حفره‌ای در موش‌ها شده بود. محققان برای اولین بار نشان دادند که چگونه ترکیب داده‌های باکتری روده با نتایج حاصل از آزمایش پلاسما خون می‌تواند به پزشکان کمک کند تا یک اختلال مغزی را بهتر تشخیص دهند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nature Communications" منتشر شد.

به اشتراک گذاری این مطلب!

0 دیدگاه

ارسال دیدگاه